Wat is er te doen?

Heerlijk ontspannen en recreëren rond Hoeve de Vrijheerlijkheid…tussen de Zuid-Limburgse heuvels en de hoogstamboomgaarden.

Op een steenworp afstand meandert de Geul en bevindt zich het unieke 5 sterren landschap en natuurgebied ‘de Heimansgroeve’. De omgeving is een waar wandel- en fietsparadijs, met een prachtige natuur, gelardeerd met oude hoeves en vakwerkhuizen. Gezellig in een nostalgische sfeer en omgeving…waar folklore en traditie bij het dagelijkse leven horen.

De steden Maastricht, Aken en Luik bevinden zich niet meer dan 30 km van ons vandaan. Het gezellige en toeristische Valkenburg 15 km en het bekende Vaals, vanwege het Drielandenpunt, is maar 8 km van de hoeve verwijderd.

Hoeve de Vrijheerlijkheid: omgeven door natuur en cultuur met voor elk wat wils.

Rondom de hoeve

Kinderen hebben de vrijheid en ruimte. Ze kunnen naar hartelust spelen rondom de Vrijheerlijkheid. Onder de oude hooiberg staan de tractor en skelter al klaar. Schommel, glijbaan en klimwand om lekker te ravotten, de trampoline voor jong en oud en de dierenweide om te knuffelen en dieren te voeren. En als het heel warm is kunnen de kinderen pootje baden bij de Geul of dammetjes bouwen.

Moe maar voldaan ‘s avonds lekker onder de wol in de knusse bedstee…welterusten…

Dieren van de Vrijheerlijkheid

De koeien staan rondom de gastentuin en zijn niet verlegen, maar nieuwsgierig en willen graag een aai of een lekker appeltje van een van de vele fruitbomen uit de tuin. Ga je door het klaphekje, dan kom je in de dierenweide, hier zijn dwerggeitjes, konijnen, kippen (soms kuikentjes), eendjes en duiven.

In de omgeving

Voor kinderen zijn GaiaZoo, subtropisch zwembad Mosaqua, stoomtrein ZLSM, ontdekcentrum Continium, blote voetenpad, Sprookjesbos, verschillende grotten,  pretpark Valkenier, rodel- en kabelbaan, het Labyrint, karten, het drielandenpunt met speeltuin, klimtoren en Skywalk of kasteel Hoensbroek een bezoekje waard.

Het Heuvelland heeft naast de prachtige natuur ook nog een ander pluspunt…namelijk dat het zó heerlijk bourgondisch is.

Met tal van “wandelschoen vriendelijke” restaurants en gezellige eetcafé’s…. en vanaf het eerste zonnestraaltje kunt u terecht op de vele terrasjes of heerlijk een ijsje halen bij de verschillende ijsboerderijen. In de vakantiewoning liggen alle adressen voor u klaar.

Het toeristische Zuid-Limburg heeft 3 mooie historische steden in de omgeving: Maastricht, Aken en Luik.  De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de oude binnensteden, in de vele musea en bij de historische monumenten.

Wilt u het Heuvelland ontdekken en de streek ‘proeven’ dan kunt u fietsen huren (ook mountainbike of elektrisch), golfen ( 2 km van ons vandaan), tuinen, kerken en kastelen bezichtigen, naar ambachten van stroop maken, kaas maken, bier proeven, kwekerijen bezoeken, naar (streek)markten, in een van de vele grotten een kijkje nemen (…of grotbiken), workshop vlaaien bakken of zelfs een wijnproeverij…

Een anders uitstapje kan zijn: naar kuuroord Thermae 2000 Valkenburg, Snowworld Landgraaf, Encigroeve st. Pietersberg en fort Sint Pieter (maastricht undergrond) of wereldtuinen Monde Verde en Columbus Earththeater in Kerkrade…wij hebben de nodige informatie voor u.

… puur genieten van rust, ruimte en een authentieke sfeer midden in de natuur …

Hoeve de Vrijheerlijkheid
Jenny & Jean Sleijpen-Hupperets · Kuttingerweg 5a · 6285 NL · Epen · 043-4551916
info@vrijheerlijkheid.nl · www.vrijheerlijkheid.nl
NL 12 RABO 0114494177 · KvK Zuid-Limburg 14073025